fbpx
66-400 Gorzów / Sikorskiego 123/18
530433874
biuro@naturalniedlazdrowia.com.pl

O mnie

Dietetyk Gorzów Kamila Dulęba - Dziębowska

Kamila Dulęba Dziębowska dietetyk Gorzów Naturalnie Dla Zdrowia

mgr inż. Kamila Dulęba - Dziębowska

   Moja przygoda z naukami dotyczącymi odżywiania rozpoczęła się w Techniku Gastronomicznym w Gorzowie Wielkopolskim. Następnie kontynuowałam edukację w Akademii Rolniczej w Szczecinie (obecnie Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny) na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. W okresie w którym studiowałam nie było kierunku studiów o nazwie dietetyka. Ukończyłam również studia podyplomowe ( biologia molekularna) na Uniwersytecie Jagiellońskim.

   Pasję związaną z prawidłowym odżywianiem i zdrowym stylem życia rozwijałam studiując i zdobywając doświadczenie zawodowe na ETH w Zurychu  (Instytut Biologii Żywienia), gdzie obok wykonywania analiz składu chemicznego żywności, niezbędnych do aktualizacji tabel wartości odżywczej, poszerzyłam swoją wiedzę z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. 

    Praktyczne doświadczenie związane z odżywianiem człowieka zdrowego i chorego  zdobyłam między innymi w Centrum Promocji Zdrowia w Krakowie.

Tematyką zdrowia i prawidłowego odżywiania dla zdrowia interesuję się od siedemnastu lat. Współpracuję z lekarzami w Polsce i za granicą dzięki czemu między innymi mogę poszerzać wiedzę z zakresu dietetyki klinicznej.

 Dzięki znajomości procesów technologicznych i dodatków wykorzystywanych do produkcji żywności, potrafię dokonać odpowiedniego wyboru składników diety i dań według przepisów indywidualnie dla każdego człowieka, uwzględniając przy tym przede wszystkim wpływ na zdrowie.

   Tytuł instruktor rekreacji ruchowej ze specjalnością aerobik, zdobyłam odbywając kurs zorganizowany przez  AZS ZG w Warszawie. Pracowałam jako instruktor fitness w Domu Kultury w Szczecinie oraz jako instruktor fitness i dietetyk w siłowni w Gorzów Wielkopolski. Uczestniczyłam w maratonach i konwencjach fitness. 

   Potrafię dobrać indywidualny program ćwiczeń ruchowych dostosowany do stanu zdrowia i możliwości wysiłkowych człowieka. Program ruchowy korzystnie wpłynie na obniżenie masy ciała, np. w przypadku osób z nadwagą i otyłych lub wzmocni i zbuduje masę mięśniową u ludzi z niedowagą, poprawi kondycję fizyczną ale przede wszystkim wprowadzi w dobry nastrój.

    Szeroki zakres oferowanych przeze mnie usług sprawia, że klient zdobędzie wiedzę z zakresu prawidłowych nawyków żywieniowych (odpowiednia dieta), która wprowadzona w praktykę zaowocuje dobrym stanem fizycznym i psychicznym organizmu oraz zapewni zachowanie fizjologicznej masy ciała.

    Gabinet dietetyczny Naturalnie Dla Zdrowia w Gorzowie i Wągrowcu powstał w 2013 roku, gdzie pracując z klientami, uzyskuję bardzo dobre wyniki w indywidualnych dietach odchudzających, dietach u osób z niedowagą oraz w dietach w chorobach dieto zależnych, a nagrodą za indywidualne podejście do każdego pacjenta jest polepszenie stanu zdrowia osób korzystających z moich usług oraz moja satysfakcja.

Co mnie wyróżnia:

  • Wiedza
  • Doświadczenie
  • Wykształcenie (studia w Polsce i za granicą)
  • Życiowa pasja (zainteresowanie tematem prawidłowego odżywiania i zdrowego stylu życia od 24 lat)
  • Holistyczne podejście – traktowanie organizmu jako całość
  • Wieloletnie zainteresowanie tematem zdrowia i prawidłowego odżywiania dla zdrowia
  • Kompleksowe podejście do człowieka przejawiające się poprzez połączenie terapii dietą i prawidłowymi nawykami żywieniowymi oraz dietą i zdrowym stylem życia
  • Stały rozwój poprzez pogłębianie wiedzy (literatura), szkolenia, konferencje
  • Indywidualny plan żywieniowy (dieta) jest dostosowany do preferencji smakowych danej osoby, połączony jest z nauką prawidłowych nawyków żywieniowych,
  • Dieta jest ustalana w zależności od pory roku i dostępności sezonowych produktów spożywczych z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych.
 
 

Niektóre z konferencji, szkoleń, warsztatów i sympozjów w których uczestniczyłam:


  • Kurs z zakresu towaroznawstwa zielarskiego, Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich, Poznań/ 2013r.

  • Szkolenie: „Edukator w cukrzycy”, Poznań/ 2014r.
  • Hashimoto – choroba ogólnoustrojowa – „leczenie przyczynowe” – „Jak Motyl”/ 2015r.

  • Szkolenie: „Żywienie w chorobach tarczycy”, Bydgoszcz/ 2015r.

  • Konferencja Naukowo – Szkoleniowa „Dysbioza – diagnostyka i leczenie za pomocą żywienia i probiotyków” Pomorski Uniwersytet Medyczny/ 2016r.

  • „Immunodiagnostyka nadwrażliwości pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych”, Szczecin/ 2016r.

  • Konferencja Naukowo- Szkoleniowa: „Autyzm i borelioza- fitoterapia i żywienie pacjentów” Pomorski Uniwersytet Medyczny/ 2017r.

  • Konferencja warsztatowa:” Sprawdzone schematy żywieniowe w cukrzycy ciążowej”, Poznań/ 2017r.

  • Konferencja warsztatowa:”Hiperinsulinemia i insulinooporność w praktyce dietetyka”, Poznań/ 2017r.

  • Konferencja warsztatowa: „ Zastosowanie diet ketogennych”, Poznań/ 2017r.

  • Choroby autoimmunizacyjne, Poznań/ 2017r.

  • Praktyczny przegląd alternatywnych schematów żywieniowych i ich zastosowanie w praktyce dietetyka, Poznań/ 2018r.

  • Szkolenie:” Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia, Poznań/ 2018r.

  • Konferencja Naukowo –Szkoleniowa: „ Depresja – diagnostyka, żywienie, leczenie”, Pomorski Uniwersytet Medyczny/ 2018r.

  • Wybiórczość pokarmowa w ujęciu sensoryczno – motorycznym, szkolenie Poznań/ 2019r.

  • „Interdyscyplinarne programowanie zdrowotne dzieci –  wyzwanie dla dietetyka i lekarza”, Poznań/ 2019r.

  • VII Konferencja Naukowo – Szkoleniowa: „Nowotwory – naukowo potwierdzone terapie wspierające profilaktykę i żywienie”, Pomorski Uniwersytet Medyczny, Szczecin/ 2019r.

 
 

Prelekcje, które wygłosiłam:

 

  • Prelekcja Wyższa Szkoła Millenium:” Najczęściej stosowane diety u dzieci z autyzmem”, seminarium naukowe/ Wągrowiec 2014r.
  • Wykład szkoleniowy dla kadry pedagogicznej w województwie lubuskim.
  • Wykład dla Stowarzyszenia Zdrowy Styl.

 

Ponadto prowadziłam i prowadzę dni zdrowego żywienia, edukację żywieniową dla uczniów w szkołach oraz warsztaty kulinarne dla dzieci w przedszkolach.

Podążaj za mną na:

Wybrane certyfikaty: