66-400 Gorzów / Piłsudskiego 47
530433874
biuro@naturalniedlazdrowia.com.pl

dietetyk Kamila Dulęba Dziębowska

Dietetyk Kamila Dulęba Dziębowska zaprasza do wizyt online oraz stacjonarnie do Gabinetu dietetycznego w Gorzowie oraz w Wągrowcu

Kilka słów o mnie

Nazywam się Kamila Dulęba-Dziębowska i jestem dietetykiem z 12 letnim doświadczeniem w pracy gabinetowej z pacjentami.

Moja praca jest jednocześnie moja pasją, którą rozwijałam od najmłodszych lat:

  • Ukończyłam Technikum Gastronomiczne w Gorzowie Wielkopolskim
  • Ukończyłam dwustopniowe studia na kierunku Technologia Żywności i żywienie Człowieka w Szczecinie
  • Ukończyłam studia podyplomowe na Wydziale Biotechnologii: Biologia Molekularna w Krakowie ( Uniwersytet Jagielloński)
  • Podjęłam praktyczne studia za granicą na jednej z najlepszych uczelni w Europie: ETH w katedrze Biologii Żywienia Człowieka w Szwajcarii, gdzie oprócz zdobywania wiedzy związanej z żywieniem człowieka, analizowałam skład żywności do aktualizacji tabel wartości odżywczej.

Jestem autorką publikacji naukowej o tematyce kwasów tłuszczowych i procesów utleniania.

Praktyczną wiedzę z zakresu żywienia człowieka i dietetyki zdobyłam w Centrum Promocji Zdrowia w Krakowie oraz prowadząc gabinet dietetyczny przez 12 lat i współpracując z lekarzami z różnych specjalizacji.

Przez te wszystkie lata uczestniczyłam w wielu konferencjach, szkoleniach z branży dietetycznej w celu podnoszenia kwalifikacji, żeby sprostać wymaganiom pacjentów w gabinecie dietetycznym.

Uważam, że studia to element wyjściowy, ponieważ nauka o dietetyce się stale rozwija i warto być na bieżąco, żeby profesjonalnie wykonywać swoją pracę.

Co mnie wyróżnia?

 

  • Wieloletnia praktyka gabinetowa oraz ciągły rozwój w zakresie żywienia, dietetyki i nauk o żywieniu i żywności, żebym mogła sprostać Twoim wymaganiom i potrzebom żywieniowym oraz podjąć ukierunkowane działanie terapeutyczne

  • Zainteresowanie tematem odżywiania, zdrowia i zdrowego stylu życia od szkoły średniej, tj. od ponad 20 lat.

  • Holistyczne spojrzenie na żywienie, zdrowie, dietetykę, rozumienie wpływów i mechanizmów związanych z oddziaływaniem na organizm oraz potrzeb żywieniowych i zachowania zdrowia danej osoby.

  • Współpraca związana z osiągnięciem zamierzonego celu poprzez Twoje właściwe wybory żywieniowe, które staną się nawykiem, a nie krótkotrwałym elementem. Dostosowuję sposób współpracy do Twoich potrzeb żywieniowych.

Jak mogę Tobie pomóc?

 

Zapraszam Ciebie do mojej przestrzeni, gdzie otoczę Ciebie opieką i profesjonalizmem.

W drodze do zdrowszego odżywiania i zmiany stylu życia możesz liczyć na indywidualne podejście i dopasowanie programu dietetycznego i odżywiania do Twoich potrzeb: dostosowanie jadłospisu pod Twoje dolegliwości, pory roku, godziny pracy czy aktywność fizyczną. W programie dietetycznym uwzględnię Twoje preferencje smakowe.

W drodze do lepszego samopoczucia i zdrowszego stylu życia możesz liczyć na empatię, zrozumienie i motywację.

Potrawy ustalone w jadłospisie będą dostosowane do Twoich gustów kulinarnych i smaków.

Każda osoba jest wyjątkowa i indywidualna i nie ma tu miejsca na szablony. Wizyty w moim gabinecie w zależności od potrzeb trwają średnio 60-90 minut, co daje możliwość dokładnego poznania indywidualnych potrzeb do przygotowania planu programu dietetycznego oraz dalszej współpracy.

Współpracuję z najlepszymi specjalistami.  

W czym mogę Tobie pomóc?

 

Specjalizuję się w dietoterapii tarczycy, zaburzeniach żołądkowo -jelitowych, w dietoterapii w chorobach autoimmunologicznych, problemach hormonalnych( zespole policystycznych jajników), dietoterapii niepłodności, chorób sercowo-naczyniowych, zaburzonej gospodarki węglowodanowej ( insulinooporność, cukrzyca) oraz w żywieniu dzieci i młodzieży.

Możesz liczyć na moją pomoc jeśli zmagasz się również z otyłością czy nadwagą i nie wiesz w jaki sposób dojść do fizjologicznej wagi ciała.

Współpracuję też z młodzieżą z zaburzeniami odżywiania.

Organizm jest jedną całością i dlatego podczas wizyt w moim gabinecie patrzę również na daną Osobę w sposób całościowy, np. jeśli dana osoba ma problemy z jelitami, to jest tylko „jeden element góry lodowej”, ponieważ w procesie dietoterapii oraz poprawy zdrowia i samopoczucia ważnych jest również wiele innych aspektów, które prowadzą do znalezienia przyczyny problemu dietetycznego.

Wiem jak ważna jest psychosomatyka w drodze do zdrowienia i ten temat również mnie interesuje i staram się go rozwijać.

kamila duleba dziebowska dietetyk pomiar bia naturalnie dla zdrowia

Zapraszam

Niektóre z konferencji, szkoleń, warsztatów i sympozjów w których uczestniczyłam:

 

  • Kurs z zakresu towaroznawstwa zielarskiego, Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich, Poznań/ 2013r.

  • Szkolenie: „Edukator w cukrzycy”, Poznań/ 2014r.

  • Hashimoto – choroba ogólnoustrojowa – „leczenie przyczynowe” – „Jak Motyl”/ 2015r.

  • Szkolenie: „Żywienie w chorobach tarczycy”, Bydgoszcz/ 2015r.

  • Konferencja Naukowo – Szkoleniowa „Dysbioza – diagnostyka i leczenie za pomocą żywienia i probiotyków” Pomorski Uniwersytet Medyczny/ 2016r.

  • „Immunodiagnostyka nadwrażliwości pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych”, Szczecin/ 2016r.

  • Konferencja Naukowo- Szkoleniowa: „Autyzm i borelioza- fitoterapia i żywienie pacjentów” Pomorski Uniwersytet Medyczny/ 2017r.

  • Konferencja warsztatowa:” Sprawdzone schematy żywieniowe w cukrzycy ciążowej”, Poznań/ 2017r.

  • Konferencja warsztatowa:”Hiperinsulinemia i insulinooporność w praktyce dietetyka”, Poznań/ 2017r.

  • Konferencja warsztatowa: „ Zastosowanie diet ketogennych”, Poznań/ 2017r.

  • Choroby autoimmunizacyjne, Poznań/ 2017r.

  • Praktyczny przegląd alternatywnych schematów żywieniowych i ich zastosowanie w praktyce dietetyka, Poznań/ 2018r.

  • Szkolenie:” Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia, Poznań/ 2018r.

  • Konferencja Naukowo –Szkoleniowa: „ Depresja – diagnostyka, żywienie, leczenie”, Pomorski Uniwersytet Medyczny/ 2018r.

  • Wybiórczość pokarmowa w ujęciu sensoryczno – motorycznym, szkolenie Poznań/ 2019r.

  • „Interdyscyplinarne programowanie zdrowotne dzieci –  wyzwanie dla dietetyka i lekarza”, Poznań/ 2019r.

  • VII Konferencja Naukowo – Szkoleniowa: „Nowotwory – naukowo potwierdzone terapie wspierające profilaktykę i żywienie”, Pomorski Uniwersytet Medyczny, Szczecin/ 2019r.

Prelekcje, które wygłosiłam:

 

  • Prelekcja Wyższa Szkoła Millenium:” Najczęściej stosowane diety u dzieci z autyzmem”, seminarium naukowe/ Wągrowiec 2014r.
  • Wykład szkoleniowy dla kadry pedagogicznej w województwie lubuskim.
  • Wykład dla Stowarzyszenia Zdrowy Styl.

Ponadto prowadziłam i prowadzę dni zdrowego żywienia, edukację żywieniową dla uczniów w szkołach oraz warsztaty kulinarne dla dzieci w przedszkolach.

Call Now Button