66-400 Gorzów / Piłsudskiego 47
530433874
biuro@naturalniedlazdrowia.com.pl

Kolagenowa zupa z karpia

Dietetyk Kamila Dulęba Dziębowska zaprasza do wizyt online oraz stacjonarnie do Gabinetu dietetycznego w Gorzowie oraz w Wągrowcu

Kolagenowa zupa z karpia Naturalnie dla zdrowia

Zupa na bazie bulionu kolagenowego


Skład:

  • odcedzony bulion kolagenowy 1 litr
  • dzwonek z karpia 3 porcje ( gotowane w wywarze lub na parze)
  • marchew 2 średnie sztuki
  • seler korzeniowy ½ dużej sztuki
  • pietruszka korzeń 1 mała sztuka
  • por biała część z 1 średniej sztuki
  • koncentrat pomidorowy 30% 2-3 łyżki
  • oliwa z oliwek extra vergine 3 łyżki
  • rozgnieciony czosnek 3 ząbki
  • bazylia suszona -2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny
  • papryka słodka

Wykonanie:

    Dzwonek z karpia umyj następnie ugotuj na parze lub w wodzie, odsącz.
Warzywa: marchew, seler, pietruszkę i por umyj i obierz. Warzywa opłucz. Marchew, seler i pietruszkę zetrzyj na grubych oczkach tarki, por pokrój w krążki. Czosnek obierz, rozetrzyj, następnie podsmaż krótko na patelni. Dodaj starte warzywa. Całość podsmaż krótko na patelni do odparowania wody, dodaj oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Podsmażone warzywa umieść w garnku, dodaj bulion kolagenowy i gotuj około 20 minut pod przykryciem.
Zupę dopraw do smaku solą, bazylia i koncentratem pomidorowym.

Opracowała Kamila Dulęba – Dziębowska, dietetyk Gorzów Wielkopolski

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Prosimy o nie kopiowanie treści.

Call Now Button