fbpx
66-400 Gorzów / Sikorskiego 123/18
530433874
biuro@naturalniedlazdrowia.com.pl

Comber barani z warzywami, grzybami i kaszą gryczaną

Dietetyk Gorzów Kamila Dulęba - Dziębowska

Comber barani z warzywami, grzybami i kaszą gryczaną

comber barani naturalnie dla zdrowia

 

Skład:

  • Comber barani bez kości 600g
  • 3 cm świeżego korzenia imbiru
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • tymianek do smaku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

 

Wykonanie:

Mięso umyć, następnie pokroić  na około 4 cm porcje.  Mięso umieścić na rozgrzanej oliwie z oliwek (1 łyżka), obsmażyć po obu stronach 3 minuty. Zawartość patelni umieścić w garnku, wlać wodę, dodać przeciśnięty przez prasę czosnek, posiekana cebulę, posiekany korzeń imbiru , sól oraz tymianek. Całość dusić aż mięso zmięknie (pod przykryciem). Na końcu dodać pozostałą ilość oliwy z oliwek. Odparować wodę (bez przykrycia).

 

Potrawę można podawać z warzywami na ciepło (dowolne), z pieczarkami oraz z dowolną kaszą.


 

Opracowała Kamila Dulęba – Dziębowska, dietetyk Gorzów Wielkopolski

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *